top of page

Wat is Buutreednen?

Buutreednen is het op humoristische wijze verhalen van het wel en wee in de Hulster samenleving.

Dit doen de sprekers vanuit een ton, geflankeerd door een lokaal dweilorkest en de leden van AHC de Vossen, de lokale carnavalsstichting. 

De spreker of spreekster beeldt over het algemeen een bepaald typetje uit. Het verhaal bestaat grotendeels uit hele of halve waarheden, al dan niet over bekende personen uit de Hulster gemeenschap. De plaatselijke overheid en ieder ander die op één of andere manier van zicht heeft doen spreken krijgt het regelmatig stevig te verduren. Dit tot grote hilariteit van het publiek dat geniet onder het motto: Geen groter vermaak………

Het buutreednen in Hulst bestaat sinds 1984 toen in zaal Tiffany voor het eerst het Buutreednersfestival werd georganiseerd door Bert Brood. Vanwege de onbekendheid in Hulst en omstreken werd in de beginjaren een beroep gedaan op bekende sprekers uit het zuiden van het land zoals Pierre Knoops.

In de loop van de jaren steeg de populariteit en werd het tijd om te verhuizen naar een grotere zaal. Vanaf 1990 vindt het festival plaats in Den Dullaert.

 

Inmiddels zijn er jaarlijks 5 voorstellingen in het weekend voor carnaval, waar in totaal 2.185 bezoekers kunnen genieten van een zeer gevarieerd aanbod aan sprekers.
 

bottom of page